L'Eliana fomenta el reciclatge de vidre durant les Falles 2023
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Notícies d'actualitat i última hora. Notícies locals i regionals en <strong>Lliria</strong> Lliria

L'Eliana fomenta el reciclatge de vidre durant les Falles 2023

L'Eliana fomenta el reciclatge de vidre durant les Falles 2023Ayto l’Eliana martes, 14 de marzo de 2023

La campanya ‘La Plantà del Vidre’ busca conscienciar sobre la gestió responsable dels residus d'aquesta mena d'envasos.

L'Ajuntament de l'Eliana, en col·laboració amb Ecovidrio i la Generalitat Valenciana, llança de nou la campanya ‘La Plantà del Vidre’ amb l'objectiu de fomentar el reciclatge d'envasos de vidre durant aquestes Falles 2023.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio ha retolat aquest tipus de contenidors pròxims als casals i ha marcat un repte de quilograms d'envasos recollits durant les festes.

L'objectiu és competir, amb altres 12 municipis participants (La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, Algemesí, Godella, Borriana i La Vall d'Uixó), per ser el municipi més reciclador, incrementant la recollida de vidre respecte al mateix període de l'any anterior. El premi consisteix en una plantació d'arbres per a la localitat en el qual cadascuna de les quatre comissions: Antic Molí-Les Casetes; Josep Antoni, Puríssima i Major; Mercat i Verge del Carme podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd d’Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d'envasos de vidre. En aquest últim cas, el premi serà un miniglú amb la imatge de campanya i que l'any passat va anar a parar a les Falles Josep Antoni, Puríssima i Major i Verge del Carme.

Per a reforçar aquesta iniciativa, educadors ambientals visitaran els dies 16 i 17 de març els casals de la localitat per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que reporta al medi ambient i a la societat.

L'edil de Cultura Festiva, Kike Martínez, ha animat al món faller elianer a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d'una correcta gestió dels residus d'envasos de vidre, un material reciclable al 100% de manera indefinida i que evita el creixement dels abocadors.

Col · laboren:Ayuntamiento de LlíriaDiputación deValenciaAyuntamiento de RibarrojaGeneralitat ValencianaAyuntamiento de la Pobla de Vallbona
PORTALS DE LA XARXA PORTALDETUCIUDAD.com
Condicions d'ús - Política de privacitat - Política de cookies